V čem kreslit pro 3D tisk?

Když chcete vytvořit 3D model pro tisk na 3D tiskárně, můžete použít různé softwary pro 3D modelování. Zde je několik populárních programů, které vám umožní vytvářet 3D modely:

  1. Tinkercad: Tinkercad je webová aplikace pro 3D modelování vhodná pro začátečníky. Má jednoduché uživatelské rozhraní a umožňuje vytvářet 3D modely přetažením a upravováním základních geometrických tvarů.

  2. Fusion 360: Fusion 360 je profesionální software od společnosti Autodesk a je oblíbený mezi inženýry a designéry. Můžete vytvářet složité 3D modely, provádět analýzy a simulace a také generovat výkresy pro výrobu.

  3. Blender: Blender je zdarma dostupný open-source software pro 3D modelování a animaci. Můžete vytvářet složité 3D modely a provádět texturování a animace.

  4. ZBrush: ZBrush je specializovaný software pro digitální sochařství, který umožňuje vytvářet organické tvary a detailní modely.

  5. Sculptris: Sculptris je bezplatný software pro digitální sochařství, který je vhodný pro začátečníky v digitálním sochařství.

  6. OpenSCAD: OpenSCAD je parametrický modelovací software, což znamená, že vytváříte 3D modely pomocí skriptů a kódování. Je ideální pro ty, kteří mají zkušenosti s programováním.

  7. Tinkercad: Tinkercad je webová aplikace pro 3D modelování vhodná pro začátečníky. Má jednoduché uživatelské rozhraní a umožňuje vytvářet 3D modely přetažením a upravováním základních geometrických tvarů.

  8. SOLIDWORKS: SOLIDWORKS je profesionální software pro průmyslové inženýrství a CAD, který je oblíbený v průmyslovém sektoru pro tvorbu složitých 3D modelů a technických výkresů.

Tyto programy vám umožní vytvářet 3D modely od základu nebo upravovat stávající modely. Vyberte software podle svých potřeb, úrovně zkušeností a typu projektu, který chcete vytvořit pro 3D tisk. Po dokončení 3D modelu můžete exportovat soubor ve formátu, který je kompatibilní s vaší 3D tiskárnou, jako je STL nebo OBJ, a následně jej tisknout.

Zpět do obchodu