Kde stáhnu STL?

STL soubory, standardní formát pro 3D tisk, můžete stáhnout z mnoha online zdrojů. Některé jsou zdarma, zatímco jiné nabízejí placené kolekce modelů. Zde jsou některé populární webové stránky, kde můžete STL soubory hledat a stahovat:

  1. Thingiverse: Jedna z největších komunit pro sdílení 3D tiskových modelů, která nabízí širokou škálu bezplatných STL souborů.

  2. MyMiniFactory: Platforma s obrovskou knihovnou 3D modelů, které jsou ověřeny pro kvalitu tisku, některé zdarma a některé za poplatek.

  3. Cults: Web, který poskytuje jak bezplatné, tak placené 3D tiskové modely různých umělců a designérů.

  4. GrabCAD: Komunitní webová stránka, která se zaměřuje spíše na strojírenské a profesionální 3D modely.

  5. TurboSquid: Ačkoliv je TurboSquid známější pro své 3D modely určené pro vizualizace a animace, některé modely jsou k dispozici i ve formátu STL.

  6. Pinshape: Další komunita pro designéry 3D tisku nabízející jak zdarma, tak i prodejní modely.

  7. YouMagine: Web podporovaný společností Ultimaker, který poskytuje mnoho bezplatných 3D tiskových souborů.

  8. Prusa Printers: Prusa Research poskytuje databázi modelů pro 3D tisk, které lze stahovat zdarma, a jsou často optimalizovány pro tiskárny z jejich vlastní výroby.

  9. CGTrader: Nabízí široký výběr 3D modelů pro různé použití, včetně 3D tisku.

Před stažením modelu ze stránky se ujistěte, že jeho použití je v souladu s licenčními podmínkami poskytnutými tvůrcem modelu. Některé soubory mohou být určeny pouze pro osobní použití, zatímco jiné mohou být licencovány i pro komerční účely.

Zpět do obchodu