Jak rozdělit STL model?

Rozdělení STL modelu na menší části může být užitečné, pokud chcete tisknout velký objekt na 3D tiskárně, která má omezený tiskový prostor, nebo pokud chcete vytisknout různé části modelu z různých materiálů nebo s různými nastaveními tisku. Zde je postup, jak rozdělit STL model na menší části:

Pomocí 3D modelovacího softwaru:

  1. Otevřete svůj STL model v 3D modelovacím softwaru, který podporuje úpravy modelu. Populární software, jako je Blender, Fusion 360, nebo Tinkercad, vám umožní provádět tuto operaci.

  2. Vyberte část modelu, kterou chcete rozdělit. Použijte nástroje pro výběr a oddělení (cut) v programu.

  3. Rozdělte vybranou část modelu. Můžete použít nástroj pro oddělení, který vám umožní rozdělit model na dvě části nebo odstranit část modelu.

  4. Uložte každou část modelu jako samostatný STL soubor. To může vyžadovat export nebo uložení vybraných částí.

Pomocí specializovaného software:

Existují také specializované programy a nástroje, které umožňují snadné rozdělení STL modelů na menší části. Některé z těchto nástrojů jsou navrženy speciálně pro tuto účel a nabízejí jednoduché rozhraní pro rozdělení a export jednotlivých částí modelu.

Pokud vytvoříte a rozdělíte model v 3D modelovacím software, ujistěte se, že zkontrolujete, zda jsou jednotlivé části stále kompatibilní s vaší 3D tiskárnou. Po rozdělení můžete tisknout každou část zvlášť a poté je složit dohromady, abyste získali konečný objekt.

Zpět do obchodu